Dr. Vajda Miklós vagyok, szülész nőgyógyász főorvos.

17 éve foglalkozom a női meddőség kivizsgálásával és kezelésével. Az első 10 évemet a budapesti Országos Gyógyintézeti Központban /OGYK/ (korábbi nevei: Szabolcs utcai Kórház; Orvostovábbképző Egyetem /OTE/; Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem /HIETE/; Semmelweis Egyetem, Szabolcs utcai telephelye) dolgoztam, ami Magyarország legnagyobb meddőségi központja volt. A 2007-es kórházi átalakítási rendszer következtében egyetemünket összevonták más intézetekkel, így jött létre a Honvéd Kórház, ahol a Meddőségi Centrum jelenleg is az ország legnagyobb beteganyaggal foglalkozó Meddőségi Központja.

Büszkén állíthatom, hogy hazánkban a legtöbb inszeminációval létrejött terhesség az én munkacsoportom tevékenységét dicséri. Páratlanul jó eredményünk, a világviszonylatban is korszerű, mindenre kiterjedő és gondos kivizsgálásunk és kezelésünk következménye.

A meddőség hátterében gyakran hormonális (endokrin) és szénhidrát anyagcsere zavarok állnak és ezek a nők az esetek többségében túlsúllyal küzdenek, mely makacsul fennálló.
A teherbeesési nehézséggel küzdő nők annyira vágyott terhessége általában a hormonális és az anyagcsere eltérések orvosi kezelésének és az eltérések gyógyításának következménye, ezenkívül a testsúlyuk csökkentése is elengedhetetlenül fontos a sikeres kezelésükhöz.
Ez az általában nem egyszerű küzdelem és az ezen esetekben elért eredmény vezetett el a nem meddőséggel, de túlsúllyal küzdők kezeléséig, valamint az ő hosszú távú egészségük védelméig.

A fogamzásgátlás korszerű, személyre szabott beállítása is alapos hozzáértést igényel, így a női szervezet számára elkerülhetők a mellékhatások. A sürgősségi fogamzásgátlás is elérhető rendelésemen.

A női egészség megőrzése érdekében biztosított a mindenre kiterjedő hormonális kivizsgálás és a személyre szabott kezelés, táplálkozási- és életmód tanácsadással, továbbá a rákszűrés és a HPV prevenció (védőoltás) is.