Az első találkozó

Az első alkalommal részletesen elbeszélgetünk, mely keretében feltárjuk a paciens kórelőzményeit. Feltárjuk a paciens családjában esetleg előforduló elhízásos eseteket, valamint azokat a betegségeket, amik anyagcserezavarra engednek következtetni.

Amennyiben indokolt – az esetek nagyobb részében – megvizsgálom a pácienst, mivel ezek a problémák gyakran járnak speciális szervi elváltozásokkal (mely magában foglal nőgyógyászati ultrahang vizsgálatot is).

A vizsgálat végén felállítom az anamnézist, és átadom a speciális laborvizsgálati beutalókat.

Laborvizsgálat

A laborvizsgálat, mely meghatározott időben, meghatározott körülmények közötti vérvételt jelent, erre szakosodott szakrendelőben végezhető el . Ezek helyéről részletes tájékoztatást adok. A vérvétel magában foglalja a hormonok alakulását, valamint a szénhidrát anyagcserét (terheléses vércukor értékeket, inzulinszinteket, inzulin rezisztencia indexet) vizsgálja és megnézzük a D-vitamin szintet is, mely sok baj forrása tud lenni.

Második találkozónk

A következő találkozókon, a vizsgálati eredményeket beszéljük meg. Ezek ismeretében, állítom fel a diagnózist és teszek javaslatot a terápiára.
Az eltérések korrigálására testreszabott életmódbeli tanácsadásban részesítem, és szükség esetén a gyógyszeres kezelést is megbeszéljük.

Utógondozás:

A terápia hatásosságát és az elért eredmények tartósságát ismételt laborvizsgálatokkal és ezek megbeszélésével biztosítjuk.